Едно име - и спомените в мене
нахлуват бурно, като придошла река.
Едно име - дошло отново да ми вземе
спокойствието, твърдостта.
И пак съм аз, предишната - и слаба,
и тръпнеща, и чакаща жена,
и пак изгарям в огъня-жарава
на ласкави очи. От нежността
на влюбено сърце пак пия вяра.
И топла длан подкрепя моя път...
Едно име - обсебило изцяло
и минало, и бъдеще. Светът.
© Снежа All rights reserved.