Твоето сърце е огледало,
Огледало, в което се оглеждам и
На което виждам чувствата, които
Изпитваш към друга.
Виждам в твоите очи безразличието ти към мен.
Едвали ще бъдем отново заедно?!
Денят минава, идва нощта, а теб те няма.
Една звезда свети ярко на небето -
Любовта ми, към тебе, отразява,
Ясна като бисер неземен, в дъното
На езерото на безкрая.
Обичах те, но ти ме използваше и аз ти обърнах гръб,
Великата ти гордост е накърнена, а ти не би го преглътнал.
Търсиш ме и искаш да се върна при теб;
Ревнуваш ме от другите - играеш ролята си на жестоко наранен.
Ала аз не бих ти позволила да ме изиграеш!
Йо-хо хо! - подиграваш ми се?! Същевременно,
Като мислиш, че ще ти простя за изневярата.
Остави се да те победя във собствената ти игра!
Виждаш, че (ме) губиш и не можеш да си го простиш, защото винаги си побеждавал.
© Силвия Герджикова All rights reserved.