Тя е
всяко разцъфнало
цвете,
росна капка
по заскрежената
трева.
Тя е
във всеки
невинен поглед
на дете…
И пареща
болка.
Тя е
стихия,
опустошителен огън.
И спокойна...
Толкова
тиха.
.
Tя е
толкова дълбока -
поглъща всичко!
И всички…
Тя е безусловна,
бездънна
река.
(19) 16.12.2018