Тя е вълната изменчива,
Той е ронливият бряг,
Тя е щурата, ветрогонната,
Той - страхливо изплъзващ се.
Тя е опасно непредсказуема,
Той - неразгадаемо тайнствен.
Тя е вятър в косите и в шепите,
Той - изтичащ часовник пясъчен.
Тя е знойният летен ден
с юлската жажда неутолена,
с отблясъците и сенките.
Той е мастилено нощен
и звездно далечен -
прилив и отлив.
Тя и Той -
вечният кръговрат
на неизчерпващи себе си
същности...
© Цветана Качерилска All rights reserved.