Oct 22, 2024, 12:55 PM

Тя – Влада! 

  Poetry » Love
74 3 4

ТЯ – ВЛАДА!

 

Тя иде – вихрулѝца. Иде – буря!

Тя – прерия във утринни роси.

Тя – слънчице, което не прежуря.

Тя – водопад! – пожари в мен гаси.

 

Тя – лилия! – трептяща в Ропотамо.

Тя – рибка! – из потоци под върби.

Тя – облаче ле бяло, мила мамо! –

към мене полетяло може би.

 

Тя – светлоструй от хиляди колибри!

Тя – припече! – над птичите гнезда.

Пустинница – из гибелните гибли,

в Сахара тя за мен откри вода.

 

На мен ли точно прати ми я Господ?

Тя – моя светлушинка! – в черна нощ.

И ако аз съм мъж, то Тя е просто

канията на моя мъжки нож!

 

Не знам прегръщала ли ви е буря? –

но аз, щом милна нейните коси,

и в Ада даже да се прекатуря –

дори от Ада Тя ще ме спаси.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??