Като другите се силя
да участвам в маратон.
И във милята след миля
в бягане да давам тон.
Но отказват да ме следват
остарелите нозе.
Че кошмари ме преследват-
тежка болка ме гризе.
И се чувствам непотребен
в дълго бягане сега.
Ставам вече толкоз дребен,
че превръщам се в тъга.
© Никола Апостолов All rights reserved.
"И се чувствам непотребен
в дълго бягане сега.
Ставам вече толкоз дребен,
че превръщам се в тъга."