Apr 22, 2010, 9:44 PM

Тъгата на спомена 

  Poetry
716 0 3

Имаш ли спомен за малко градче,

с улички тeсни и кула с часовник?

За малък площад, като длан на ръце,

и мост над реката - за срещи виновник?


Имаш ли спомен за всеки нов ден,

който посрещаше с радост в очите,

защото се будеше сутрин до мен,

а нощем заспиваше с мен под звездите?


Имаш ли спомен, кажи, за жената,

която държеше във свойте ръце,

която пропъждаше в тебе тъгата

и милваше с нежност твойто лице?


Имаш ли спомен, а може би не?

Ако случайно си всичко забравил,

само попитай свойто сърце!

То ще ти каже какво си направил...

© Евгения Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??