Тъгуваш за всяко откъснато цвете,
в красиво букетче пленено;
затова ти дарявам поля в мен, където
Еньовден е през цялото време.
Нощем с усмивка мило следиш
бродник, преравящ небето,
прошепвайки: "Стигат ми двете звезди,
щом обич в тях искрена свети".
Ти не искаш от мен да бъда велик;
маршалски мундир, еполети...
Ще съм твой беззаветно предан войник,
чак до сетния пукот в сърцето.
24.06.2015
© Людмил Нешев All rights reserved.