Тъй и не разбрах,
ти ли бе за мен, или аз за тебе,
тъй и не разбрах,
откъде и как в сърцето влезе,
тази нежна топлота,
как успя да го превземе.
Тъй и не разбрах,
как главата завъртя се,
цялата изпълнена с любов,
срички, думите направи!
Тъй и не разбрах,
любовта какви вратички там отвори,
топлината облаците да разсее,
как успя,
чувствата ни да превземе!
Слънчев, топъл е снега,
и дъжда е топъл полъх,
щом телата заедно вървят,
щом сърцата учестено бият
щом ме хвърля в захлас,
всеки досег на ръката,
търсеща докосването в мрака!
Тъй и не разбрах,
ти ли бе за мен, или аз за тебе,
любовта избра ни нас,
другото е просто
пулса на сърцето,
в пърхащото време!
Максим Велков
© Максим Велков All rights reserved.