ТЪЖНА ПЕСЕН ЗА ВАРНА
Варна днес плаче и тъгува,
че страшно бедствие я сполетя.
Във вода из улиците всичко плува
и черна сянка над нея прелетя.
Варна днес плаче и тъгува,
а този дъжд в очите ни вали.
И всеки тази нощ във страх нощува,
че Господ страшно ни се разгневи.
Варна днес плаче и тъгува
и всички с нея свели сме глави.
Водата знаем, че не се шегува
и взе няколко погубени души.
Варна днес плаче и тъгува,
а беше толкова красива тя.
Варна днес лятото бленува,
увяхнаха там всичките цветя.
Варна днес плаче и тъгува
за връхлетялата я изведнъж беда.
Варна днес мъртвите целува
и скръб изпълва всички ни сега.
© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.
написано с болка в сърцето..
Наско...