Aug 20, 2015, 10:40 AM

Тъмен взор 

  Poetry » Phylosophy
422 0 3

Вървя по тунел от мрачна прокоба.

Повява ме хлад, но аз се не спирам.

Бягам от хорската, задушаваща злоба.

Опитах веднъж – сила не намирам.

 

Запътила се бавно към светлината.

Ако ще бъда сама – там нека живея.

Очите болят ме вече от тъмнината.

Да ги притворя за малко дори и не смея.

 

А слухът ми долавя тихи гласове –

плачещи, молещи, кряскащи, кискащи.

Придвижвам се сред тях от дълги часове

и спирам за по миг – търсеща, питаща.

 

Защо изобщо глупаво влязла съм тук?

Какво подтикна ме това да направя?

О, сетих се – всичко постигнато било е напук

на утопията, опитваща път да проправя.

 

Още боли ме, но аз продължавам

да вярвам наивно, че ще открия лъчи.

В края на тунела цялостно преживявам

всяко чувство и апатия.. и вече личи.

© Биби All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А може би единственият път, по който се движим, е осеян от слънца и сенки. И точно това го прави толкова изумителен.. Благодаря, Велине!
  • Има голям емоционален заряд. И тъмното и светлото са пътища, които неизменно трябва да извървим. Поздрави!
  • Много благодаря за силните думи, Владиславе! Ритмиката ми все още не е усъвършенствана, но не се отказвам. Това стихотворение показва моя оптимизъм, който се промъква дори и в най-мрачните ми стихове.
Random works
: ??:??