Тъмни мисли
Есен е и дъжд вали
А вятърът и той не спи
Поглеждам през прозореца вторачен
Денят е пак студен и мрачен
Поглеждам се – треперещи ръце
Страхът изписан е по бледото лице
Тъмни мисли ме обгръщат
Към черни спомени ме връщат
Болката в сърцето ми гнездо е свила
И острите си нокти там забила.
И пак тъмно в моята душа
Ах, колко ми се иска да умра
© Георги All rights reserved.