днес порокът!
е вървежен -
хем намахан -
хем наежен
и печалби
валят - рукват
и мнозѝнна
кръв изсмукват
колчем
все така върви -
колчем
все така търчи -
зло
ще се ощастливи -
а добро -
отдалечи
,..,..,.................................
днес порокът!
е обмѐнен -
хем наперен -
хем безценен
и печалби
се доставят
в брой -
и умопомрачават
колчем
все тъй и върви
колчем
все тъй и търчи
адът
ще се обнови -
а от Рая
ще звучи
песен
горестнопечална
от невяра
изначална
......................................................
тази - Боже - търговия
отстрани и изличи я
© Стоян Минев All rights reserved.