Търся те. Чакам те. Няма те с мене.
Изгарям във мисли, душата си в миг.
С очите си гледам пак заслепено…
Ще видя ли днес тоя поглед красив…
Търся те. Чакам те. Викам те вече…
Прогарям до белези в своя екстаз
сърцето. То вече за теб е наречено…
Ще видя ли днес тая лудата страст…
Търся те. Чакам те. Тичам зад тебе.
Мисли въртят се. В челото трептят.
Бързам да стигна спирка последна…
Където ме чакаш. И птици гнездят…
Търся те. Чакам те. Лудост неземна.
Обречен съм с тебе да пазя нощта.
Стъпките чувам. В мрак непрогледен.
Косите усещам… С мен просто ела…
Търся те. Чакам те. Няма те с мене.
Изгарям във мисли. Феникс си ти…
Пламвам след теб и пак заслепено…
Потъвам във къдрите. Ти ме спаси…
© Христо Стоянов All rights reserved.