Сутрин е, слънцето изгрява.
Започва пак денят,
а в мен огромната тъга навява
болка и разочарование в съня.
Очите ми не искат да погледнат.
Утрото на този ден познат –
изпълнен пак с безброй сълзи,
пресушили вече моите очи.
Очакването е толкова жестоко.
Обсебва изцяло моето сърце.
Самотата е толкова дълбоко
и болката от изгубените две ръце.
Аз тръгнах си обидена и наранена,
от теб отново несправедливо обвинена.
И ето вече трети ден
чакам те да дойдеш ти при мен.
Да дойдеш и да ме прегърнеш с твоите ръце,
да ме целунеш с твойте устни,
да почувствам нежността на твоето сърце
и да чуя очакваните думи:
“Обичам те”,
“Липсваш ми”,
“Прости ми”...
Но ето, че не идваш ти,
остави ме да тръгна огорчена.
Изглежда ти е все едно,
защото не поправяш извършеното зло.
Сърцето ми не може да те чака,
когато пожелаеш да го нараниш,
да го оставиш сам само в мрака
и когато пожелаеш да го възродиш.
Когато двама се обичат,
няма гордост и инат.
Прощават си и продължават
ръка за ръка в объркания свят.
Аз те пускам, отивай си, върви,
дано намериш щастието свое.
За мен и любовта ми забрави,
щом не я разбра и оцени.
Слънцето залязва, умира този ден.
Мрак е хванал сърцето ми в плен.
В мрак и болка, тъга и самота
се превърна чистата любов на моето сърце
от убийствената гордост и инат на твоето сърце.
© Мария Райчева All rights reserved.