Подобно на бездомно куче
скитосва селските дворове
и търси сам деца да учи
на правопис и правоговор.
Родителите бизнесмени
го гледат някак със насмешка.
,,Учѝ детето без проблеми
и гледай да не стане грешка!"
Държавата е пас, нехае,
подхвърля му по някои залък
и как да върже двата края
учителят любим, но жалък!?
© Исмаил Али All rights reserved.