Ще порасне ли и коренът
на този уродлив бръшлян,
обвил във мисли стройната,
разплакана душа,
погалил гордостта
на самолюбие проклето…
Отнесено
е семето му лудо,
но в делниците
и пръстта по корените натежава,
а душата е пристрастна
към познатото
болнаво заклинание,
оставящо след себе си
поредица от крайности,
но никога решение
на състезание…
Обзе и
порите
и дъх до тях от чистота не стига,
а искаше им се
да са измити
и под карантина.
Ужасни
мисли, хаотично се превземат
и самоизяждат
пак и пак…
до пъклено
нездравословно изтощение
над крехката душа
увива се и
нова мисъл
отмъщение…
Коренът се вкаменява бавно.
9.11.08
Сливен
© Мир All rights reserved.