В близка държава войната гори,
хиляди жертви и от двете страни.
Богата земя, но вместо да се тори -
в нея гибел, разруха, всякакви злини!
И вместо добро да се създава,
вместо мир, щастие и възход,
вместо насилието да се обуздава -
загива в битки сума ти народ.
Каква е тая злоба и ожесточение,
два народа избиват се без пощада,
а всички искат мир и спасение,
много хора умират или страдат!
Колко още войници ще загинат,
та разумът най-сетне да надделее,
само пътят към мира ако е изминат -
ще може нормално там да се живее!
© Георги All rights reserved.