May 4, 2007, 10:28 AM

Умора 

  Poetry
747 0 5
Умора.
Като тежко и мъгляво нищо
притиска свитите ми рамене.
Насечено, безшумно дишам,
сънлива болка. И коне!
И хора!
И галопиращи въпроси
по черепа отвътре блъскаха,
че мозъкът ми се износи
и проглушиха го от съскане!
Умора.
Преглътната насила леност.
Разлята, слята със кръвта ми -
отровена от малоумна ревност,
препълнена с ненужни думи.
И хора!
Призрачни лица. Еднакви.
И напластени, гнусни като мухъл.
И обезмислени очаквания -
като отрова съм ги сукала.
.............................
Умора.
Безсрамна, безкомпромисна и зла,
и гладна за съня ми крадла!
Дано безпаметното нищо на съня
от нея сутринта да ме избави!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??