Аз хората бедни обичам
и за тях силно страдая,
виждам съдбата им трагична,
на униженията им няма го края.
Обещаваха им правда, рай,
пролет и слънчеви дни,
но вместо лъчи и май -
системата гледа да ги унизи.
Затуй борете се, хора, за права,
и вие имате достойнство и чест,
нека и за вас има светла съдба,
затуй излезте и вие на протест.
© Георги All rights reserved.