Уравнението Живот
За светло бъдеще
големи планове кроим,
а то по нас
със гумичка ги трие.
Твърде сложно уравнение
съдбата ни твори.
С неизвестни многобройни
успява да ни затрудни.
Опитваме се ний да го решим,
а то пресмята се само.
Не винаги ще го оценим,
но винаги е за добро.
Затуй животът ни
е толкоз многоцветен.
Съдбата си да знаем
не е интересно.
Не ние него,
той гради ни
и трябва да сме благодарни
просто, че го има!
© Петя Борисова All rights reserved.