Със години си търся царица,
но във джоба си нямам петак,
днес харесах една хубавица,
тя отряза ме с думи - голтак!
Беше с къса пола на карета
и подкара скъп мерцедес,
яка мацка, та дрънка, момчета,
сочни устни,маникюр и финес.
Не коси се! Изригна ухилен
там на пейката коцкар един.
Не ме гледай с поглед безсилен,
сякаш бил си до днес в нафталин!
То сега е време модерно
на красавици с бюст силикон
и е шик, дори характерно
да си имаш по една на сезон!
Зима удачна е виж стюардеса
да те води по топли страни,
а напролет хвани поетеса
и със рими я страстно плени.
Лято дойде ли дири чужденката,
курортите, плажът - мечти,
пък наесен падни във краката
там на дама от бизнес среди.
Ех, не мога, приятел, не става,
аз отляво, тук, нося сърце,
то едничка любов разпознава
и не искай да деля го на две.
Може дълго да чакам принцеса,
да я търся във жега и в студ,
не допада ми тази пиеса,
та дори да ме смяташ за луд!
Явно имаш бръмбар в главата
и изглежда си кух романтик,
много има да чакаш жената,
ех, наивник, непресторен лаик.
Хайде, сбогом, аз тръгвам, със здраве!
Донжуанът ми махна с мерак,
не харесваш ги днешните нрави,
е затуй си оставаш голтак!
© Красимир Трифонов All rights reserved.
за теб..