Пристигат птици пъстрокрили,
грижливо са гнезда те свили.
Огласят с песни те гората
за много радост на децата.
Събужда се от сън земята
с премяна нова е облята.
Дървета се закичват с цветове,
разкриват те красиви светове.
Ухае въздуха на свеж аромат,
изпълва душата ти с благодат.
Идва наистина пролетта,
картини разкрива пред теб сега.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова All rights reserved.