Раждат се
Но не умират
Само се преплитат
във ефирно единство
като копринени воали
докоснати от среднощен полъх
Танцуват във нощта
Боси и диви
не знаят ни що е суета, ни съвест
Танцуват със смъртта
Веднъж погледнеш ли
Не можеш да извърнеш поглед
Обгръщат те
Все повече и повече
Красотата им е гибелна
Оставаш вкаменен
Изпит, нехаещ за живота
изгубил очи за друго освен
тяхното изящество
Танцуваш с тях по ледения под
Танцуваш със смъртта
Сега не те е страх
Оставаш с тях
С очи изпълнени със красота
Във вечността
© Никой All rights reserved.