Не упреквай Живота,
в пътя всичко се случва,
а и щом го разпитват, той е сфинкс мълчалив.
Нестабилната кота
на промени те учи –
в него има и мъка, но ще бъдеш щастлив!
Не намразвай Живота
след сълзѝ безутешни,
а повярвай, че слънчев за теб ще е пак!
Отбранителна рота
стават чувства по спешност,
но с усмивката твоя на доброто дай знак!
Не отричай Живота,
че веднъж ни се дава!
Ти за всичко прости му и се усмихни!
Преглътни своя вопъл,
нека Той продължава!
На Живота с усмивка завещай бъднини!
© Мария Панайотова All rights reserved.
The work is a contestant:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »