Jan 28, 2016, 9:35 PM

Усмихни се на леда 

  Poetry
271 0 2

 

 

 

Не бързай, Слънце, не залязвай,

виж наоколо каква е зима.

Искам с теб да поприказвам

за леда, който и в душите ни го има.

 

Ето, с едно око дори кога изгряваш,

дървесата разсъблечени ти радваш,

но само капчуците разплакваш,

а ледът поразмекнат си остава ...

 

Как да разтопим този лед,

който и душите ни разпъва,

превръщайки човека в нечовек,

а в ледник, край мене който плува?

 

Не залязвай, засмяно искам да те взема,

да поема вътре от твойта топлина,

може би само с усмивка споделена

в пролетни реки ще претопим леда...

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??