Тъй исках да те заразя с усмивка -
навеждах се към теб, подкашлях, кихах...
Опитах по въздушнокапков път,
а ти си все нацупен към света.
Ще трябва нещо друго да измисля,
може би не "ловиш" на усмивка,
а моята е доста нелечима
и тръшна скоро даже двама, трима...
Но ти си нещо май имунизиран -
усмивката не те хипнотизира
и колкото и да блести,
все тъй разсърден си остана ти!
© Силвана All rights reserved.