Усмивката на клоуна е фалшива!
Изрисувана, подправена на сила
и мъката в душата му прогнила,
е неговата скрита болка мила.
Тъжен клоун играе на манежа,
а в душата му крещи копнежа,
да спре в сърцето му бодежа,
от мечти разбити за стремежа.
Хората се веселят на номерата,
но не знаят, какво му е в душата!
Усмивката е залепена на устата,
Но там, е само за храната.
© Иван Иванов All rights reserved.