Чисто бялата покривка
не хареса нещо, Мимето,
и я украси с усмивка
със на мама си, червилото.
Нарисува и звездички,
зайче палаво, скокливо,
и цветенца със очички,
още Слънце закачливо.
После къщичка добави,
със семейството отпред.
И сама не се забрави -
Там си хапва сладолед.
Вечерта, щом всички се прибраха,
при вида на новата покривка
от сърце, със Мимето се смяха,
и всеки нарисува по усмивка.
31.05.2016.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.