Недей надежда ти да губиш!
Уви! Животът не е съвършен.
Дори и искрено да любиш,
накрая често си неоценен...
Недей на лошо да залагаш!
Гневът не води до успех.
На другите кусур да слагаш –
ти вечно ще си търсиш лек.
Добрите хора много страдат.
Наивни, казват, са били...
И случва се на колене да падат,
от благородство. Ти го оцени.
В буря дай ръка за помощ!
Не си ти вълк, човек бъди!
Заръфан пак, и пак до немощ?
Не се отказвай! Трудното боли...
В живота често сълзи капят,
когато в капан си „хванат“ ти.
Фалшиви повеи мечтите стапят,
но силен, силен остани...
И вярвай, че звездица ярка
за тебе Господ в небето отреди.
Доброто нека бъде ти закалка!
Бори се с мъдрост... Победи!
© dreamsinrhymes All rights reserved.