Feb 25, 2008, 7:33 AM

Утре ще е късно 

  Poetry
639 0 12
Не заспивай в мига,
в който аз те докосвам.
И не казвай, че носиш омраза,
с която дамгосваш ме.

Не протягай ръце в мига,
в който аз се обръщам,
и дори да решиш, премисли,
преди... да прегръщаш.

Не изричай онази
странна дума на глас,
запази я за себе си.
Аз ще съм пас.

Не наричай деня,
в който някога  срещна ме,
от тогава до днес
мина... толкова нещо.

Не си тръгвай сега,
направи го, но... утре.
Непосредствено след дъжда,
не по- късно от... мръкнало.

Усмихни се все пак,
не тогава, и гърбом.
Направи го сега,
утре може би ще е... късно.

Вчера каза ми нещо,
повтори го - все пак.
Май подложи ми крак,
а на прага е... стръмното.

Повдигни си главата,
не я свеждай виновно.
Прекрачи, отвори я - вратата,
и излез да ме срещнеш.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??