"Вечерта е много светла,
вечерта е много синя..."
Недялко Йорданов
Ти си камъка сваровски
който буди утрин синя.
Нека аз да съм Бенковски,
а пък ти - на кон княгиня.
Не, не си изкуствен камък,
а си истинска богиня
и се вписваш като пламък
в тази утрин, толкоз синя.
Аз не съм, не съм Бенковски,
нито ти пък си княгиня,
а на шията сваровски
син блести във утрин синя!...
© Иван Христов All rights reserved.