УТРИННИ УРОЦИ
Пак полузадрямал, се преструвам,
че съм бодър... Крача в утринта.
Поздрави, усмивки и ръкуване –
сресвам свойта сънна суета...
Нося си закуската гореща,
сладостта ù още неоткрил.
Но не щеш ли, - котенце насреща,
вирнало опашка, с поглед мил.
Ето ти за малкото стомахче
късче топлинка от мен, на крак!
Тъкмо се обръщам и разбрах, че
го окраде едър котарак!...
После минувач го срита яко,
то измяука жално настрани...
Пак се върнах – да му купя мляко,
да преглътне нашите вини...
Два урока за минутка взе си
котенцето, - бъдещ котарак:
във живота има интереси,
различавай беден от простак!...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.
Да бъде пролетно в душите ви!