Ръцете ми трепкат като пеперуди,
пръстите ми по пианото танцуват.
Когато съм щастлива. Когато летя.
Когато страдам. И когато падам.
Когато плача, когато се усмихвам.
Когато съм изморена. И загубена.
Когато продължавам. И вярвам.
Когато съм силна. Когато се намеря.
Когато съм затворена. Когато съм свободна.
Когато съм изплашена. И парализирана.
Когато съм смела. Когато вървя.
Когато бягам. И когато се крия.
Когато съм тук. И се разкрия.
Когато напускам. Когато оставам.
Когато мълча. И когато говоря.
Когато съм в ужас! Когато мечтая.
Когато заспя. И когато се събуждам.
Когато ненавиждам. Когато обичам.
Музиката е във всяка част от мен.
В черепа на мечтите и кошмарите-
тя е мой пристън моя бряг и зов.
Мое гнездо. Мой дом. И живот!
Мое тяло, мое сърце и душа!
© Лили Вълчева All rights reserved.