В детската градина
Сутрин рано ставам аз
и обличам се завчас,
с кукла, с дрешка във ръка
аз поемам от дома,
там към детската градина
с мама, татко, леля, стрина.
Със другарчетата скачам
бързо, бързо се премятам
учим песнички, игри,
туй са детските мечти.
След обяда спиме всички
даже малките сърнички,
непослушните козлета,
малки сивички мишлета,
спят сънуват и мечтаят,
как ли после ще играят!
© Вал Герх All rights reserved.