В друго време, и в друга посока
ти чертаеше с устни любов.
Днес си само една суматоха –
днес си друг, по-жесток и суров.
В друго време, по друга пътечка
в мойте дири вървеше – небрежен.
Днес си тръгнал на лов за мечки,
ала вчера бе с мен, и бе толкова нежен...
В друго време, по видело още,
сядаше тихо в кафето отсреща.
Щом ме зърнеше, мигом цъфтеше,
днес си само повяхнало цвете.
В друго време, по пладне четеше,
днес забравил си даже да сричаш.
Щом във тебе се сгушвах, тъй плахо
ми шептеше, че тъй ме обичаш...
В друго време, на нашето място...
Стига бързал си! Има и още.
С теб потъвахме в свойто безвремие.
Днес бъди искрен – кажи й го ясно -
че без мен не живееш,
че аз съм ти нещо любимо и лично.
Че ти липсвам – сънуваш ме нощем.
Че обичаш ме, искаш ме още!
© Нели All rights reserved.