В ЕДИН АВГУСТОВСКИ СЛЕДОБЕД
Тревожа те,
не че до безумност
те обичам.
Просто
от многото други
ти си по-различна.
Не. Не си мисли,
че си най-хубавата
и че твоите очи
са най-бурните.
И, хайде, повече не ме лъжи,
че поне малко и ти
за нещо във мене
не си влюбена.
Да пием още по едно,
ти – кафенце горчиво,
аз – евтино вино,
пък дано
и двамата не се посвидим
да опитаме взаимно
да споделим
поне няколко мига
от нашия безспорно
различен живот.
© Ангел Веселинов All rights reserved.