В гората луда дебнат изненади.
Невидими танцуват през деня
край малките поточета дриади
и не една тих пътник прокълна.
Невидими танцуват през деня
съмненията в утрешния ден.
Тревожат шепоти безспир съня,
от лош късмет е странникът пленен.
Съмненията в утрешния ден
с шубраци скриват пътя към дома.
Изгубен, от магия угнетен
човек се слива с нощната тъма.
С шубраци скриват пътя към дома
коварните сатири чернобради
и любовта как тъжна е, сама...
В гората луда дебнат изненади.
© Асенчо Грудев All rights reserved.
Благодаря ти, Паленка!