Много аз обичам
в гората да тичам!
Да бера шишарки
с приятели малки.
Да усетя аромата
на тревите и цветята!
А пък ако слънцето е жарко
да се скрия на хлад за малко.
В гората е царството,
на животните господството!
Там катеричка в своята хралупа
зимнина от жълъдчета трупа!
Там кума Лиса и кум Вълчан
се състезават със Мецан
и птички пеят винаги там
в този природен зелен храм.
Там поточе ромоли
и гали моите уши
с този звън весел,
като чиста песен!
Но винаги когато
посетим ние гората
трябва внимателни да бъдем
и чистота в царството да пазим!
Защото зелената горска природа
се грижи за здравето на народа
и ако я замърсим
ще си невредим!
Ако горското царство множим
и всяка пролет и есен садим
дръвчета, елхички, липички
ще се радваме на весели птички!
На много цъфнали тревички
и безброй полезни пчелички!
Затова ви моля аз сега,
нека пазим нашата гора!
© Людмила Данова All rights reserved.