В името на Любовта дарявам!
За страховете привидно свои забрави,
ела при мен, за миг да чуеш се поспри
и аз ще ти даря най-зелените поляни,
със свежи, дивни цветове обляни.
Ще ти даря немирни облаци дъждовни,
за ожаднелите дръвчета благотворни.
Ще ти даря палави слънчеви лъчи,
хиляди усмивки и блещукащи звезди.
Ще ти даря чиста сребърна луна, да озарява
млечния път, който от тъмата ни спасява.
Ще ти подаря вятър, мъничка прохлада,
в знойни дни без никаква пощада.
Ще ти пратя буен ручей, за да напои
от коварна суша устните напукани.
Ще ти пратя пеперуда с пъстри есенни криле,
да ти потанцува и към небосвода да те отведе.
Aроматно цвете ще ти подаря,
с венчелистчета кротки да ти се усмихне,
тъй замислен, поразен от тъга
и бурята в сърцето да утихне.
Ще ти пратя славей с волен глас
да ти запее песенчица в късен час,
когато си паднал уморен, за да поспиш!
Ще излекувам раните,от които кървиш.
Ще те даря с най-прекрасното дете
да ти напомня любовния обет,
пред който нямо ще угасне и най-славният поет!
Ще ти подаря обич, която да те сгрее,
когато си стихнал, премръзнал в студа,
ще запаля огън, когато надеждата ти тлее
и ще ти покажа какво е Любовта!
Ще ти даря всичко, от което се нуждаеш,
за да нямаш причина да си тръгнеш от мен.
Ще ти даря всичко, което пожелаеш,
защото без право на обжалване...
сърцето ми попадна в твоя плен!
© Вес Жи All rights reserved.