The work is not suitable for people under 18 years of age.
СВЕЩЕНИКЪТ: Кой е там? Не чувам глас сега!
Не мълчете, чадо! Не така!
ТЯ: Чакай малко, хляба да си ям!
Стига мрънка саму " Кой е там? " !
СВЕЩЕНИКЪТ: Есмералда, ти ли си това?
Що за наглост? Мляскаш си едва!
ТЯ: Ко да прая? Угладня тумбака!
От глада ни можи да са бяга!
СВЕЩЕНИКЪТ: Тук таверна, дъще, знай - не е!
Малко свян ти нямаш ли поне?
ТЯ: Дъще ли? Како ти става, бре?
Нещо май съвсем не си добре!
Де е майка фанала преди
аз ни знам, но няма да си ти!
Щото малък си от мен ша знайш!
Толкоз ли на проста ша ма прайш?
СВЕЩЕНИКЪТ:С теб да се говори е напразно!
ТЯ: А ве тука, що е многу тясно?
СВЕЩЕНИКЪТ: Вярващите тук се изповядват,
щом в души се дяволи прокрадват!
Моля те, върви си, не оставай!
В неудобство ти не ме поставяй!
ТЯ: Още малку да са крия тряба!
Щото от пазара краднах хляба!
Дай ми франк и ету, ша си тръгна!
Кату птичка вънка ша са хвръкна!
СВЕЩЕНИКЪТ: Стига вече! Тръгвай си веднага!
Взе от теб безкрай да ми дотяга!
ТЯ: Гледай гу! На важен ша са прави!
Кой му дади първо, май забрави?
Лятото ти помниш ли? Нощта?
Роклята ми беши на цвитя!
Тез коси до кръста ми - катран,
за тебе бяха пуснати, о Жан!
В тихата горичка, под дървята
на рамене си сложи ми краката!
Кат кученце го прайхме, кат фонтан!
Направу огън беше този Жан!
СВЕЩЕНИКЪТ: Това е минало! Върви си ти!
ТЯ: Дай ми франк де! Стиснат не бъди!
( Свещеникът я хваща и я изкарва от изповедалнята )
СВЕЩЕНИКЪТ: Що за чудо? Просто е без срам. А!!!
Кръстът ми? О, кръстът ми го няма.
Есмералда, дявол жив е тя...
Лятна нощ... и рокля на цветя... ( излиза )
© Асенчо Грудев All rights reserved.