Нов път блести пред мен сега
той гладък е и мами в здрача,
към него тази нощ отваря се врата
уверено в година нова да прекрача.
Старият, отъпках си го бавно! Упорито!
Сега застанала на този път във края,
поглеждайки назад се питам-
равносметка мога ли да си направя?
И този път е неусетно извървян -
изнизаха се на прашинки дните,
на места бe с камъни застлан…
Какво постигнах? Сбъднах ли мечтите?
Била съм лоша, била съм и добра.
Била съм тъжна и щастлива…
И много ли любов сърцето ми побра?
И в бурите опитах да съм издържлива!
За идната сега си пожелавам -
да не спирам. Все напред да крача!
В слънце, в бури - пак да оцелявам
и светулка малка, да ме води в здрача!