Едни гърди напред превиват
с съблазън женската снага!
Облечени, съблечени - намират
в мъжете свойта свобода.
Но други като тях обаче
са в стрес от злите си съдби!
Те тъжно гледат в огледалото
и с мъка шепнат: "Е-га-си!"
С какво Ти, Боже, ги ориса
да бъдат с нептозирал бюст,
та пряко свойта политика
снага да дават за бюст "плюс"?
Искрица - мисъл: в факултета
до декан ще се "пристроят"
и след "вечерната проверка"
на "пост" до светло ще стоят.
***
Бюджетът днес е тъй орязан-
и за децата даже няма хляб,
та камо ли за друга нужда...
Те без подбор са!
Но с дилема:
стар ли да е или пък млад!?
© Петя Кръстева All rights reserved.
Със бюстовете смело и напред.
Пък деканите - нека се каляват
(историйките май са им безчет?)
Петинка, Петинка!!!...С обич!