В лабиринта на забравите
свири старата си песен
Собственикът на стадата
песента подслон не търси
всичко има си в торбата
къшей хляб и малко сол
в шареното на словата
кучешкият лай я следва
чановете от беди я пазят
а мъглите на злините
няма как да я полазят
носят на тъга и обич
вретената на дъбравите
извор някъде се сгуши
в лабиринта на забравите
нишката му се заприда
някъде отвъд къделята
да е блага и честита
всекиму Света Неделята
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.
Гуш*