В листенцето от клен,
в тревата, във пръстта,
в усмивката на Юда,
в Христовата сълза,
по устните напукани,
във злака на деня,
със вятъра на дните,
с юздите на страха,
под крехката илюзия -
вина, мечта, лица,
в утъпкани пътеки,
портрети без петна,
свободна, непонятна,
с крила във апогей,
на циганското лято
есента се смей.
© Христина Комаревска All rights reserved.