В любовната ваза
омраза
получи превес
и бури разбиха
диптиха
на общото днес.
Самотност потърсих,
превързал
сърцето си с креп,
но бягащ от нея,
на фея
попаднах - на теб!
На точното време
ти взе ме
в прегръдки-подслон
и щедра на думи,
наду ми
прекрасен балон.
Видяхме от коша
разкошен
света, като в сън,
но тесен за двама
и пряма
ти бутна ме вън.
© Тошко All rights reserved.