May 28, 2018, 1:54 AM

В мечтите обхождам 

  Poetry » Love, Odys and poems
795 6 12

В мечтите обхождам до края Земята

и пак съм кормчия на моя си сал,

остана зад мене във здрача тъмата

и пътя, по който до тук съм вървял!

 

Душата ми светла, от теб неразбрана,

ще търсиш след време във идния ден.

Каквато те срещнах такава остана ...

а исках да мислиш и ти като мен!

 

В житейската яхта си ти капитана,

под твоя команда се две дъщери.

С попътния вятър далеч в океана

посоката вярна за тях избери!

 

24 ч.,.30 януари 2005

("Повеите на любовта - първа книга")

 

Иван Митов

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??