В МИГА, КОГАТО...
Най-истинската истина боли,
ако е спала свита -
зад решетка.
Сънят ù -
блян от пясъчни бодли -
ще дойде ден -
ще ни потърси сметка.
Безмилостен
камбанен реквием -
ще ни залее Божията сприя.
В мига,
когато тайнството прозрем,
илюзиите в пепел ще се стрият.
© Донка Василева All rights reserved.