Aug 17, 2012, 11:36 AM

В момент като този... 

  Poetry » Other
737 0 2

В моменти като този се чудя...

Дали съществува любов... приятелство?
Дали не е просто секс... излизане с хора, които познавам?
Дали, като си легна до нея, това значи нещо... здрависвам го и го питам как е.
Дали събуждането до нея ме прави щастлив... знача ли нещо за тях?

Има ли смисъл да съм само с една... има ли смисъл да ги наричам "приятели"?
Има ли смисъл да я ревнувам... има ли смисъл да им споделям?
Има ли смисъл да се ядосвам, ако ми изневери... има ли смисъл да съм бесен, когато ме предадат?
Има ли смисъл да и кажа: "разделяме се", или мога просто да си тръгна... има ли смисъл да им кажа: "вече не сме приятели", или просто да ги забравя?

Защо съществувам... какъв е смисълът на живота ми?
Защо да я зачитам, струвам ли нещо за нея... или съм просто поредния?
Защо да ги защитавам, биха ли направили същото за мен?
Защо да се обяснявам, след като просто мога да замълча?
Защо да премълчавам, има ли смисъл да го пазя в себе си?

В моменти като този просто се чудя...

© Васил Енев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Цитат:Всичко има смисъл и всичко оставя следи
  • В момент като този... просто живей! Без съмнения, без търсене на смисъл, без отговори на въпроси... По-лесно е!
    Хубав ден!
Random works
: ??:??