От памти век се знае
за тази мъдрост свята.
Със думи тя омая
и в песен е изпята.
Кога мъжът се жени,
строи си първо къща.
Във нея пък жената
изгражда своя дом.
Във него да отсяда
и здрав или пък хром.
И щастие да сяда
на всеки вкъщи стол.
На всеки гвоздей нов
да им виси любов!
© Никола Апостолов All rights reserved.
Благодаря, Возичке и на теб, за предложената корекция!
Бъдете здрави и успехи!